您好,欢迎访问湖南成考网!
您现在的位置:首页 > 学习资料 > 试题题库 > 高升专
2018年成人高考高起点英语精选试题及答案(1)
时间:2020-06-05 18:28:37  来源:  浏览量:
Ⅰ. Phonetics (10 points)
  Directions:

  In each of the following groups of words, there are four underlined letter combinations marked A, B, C and D. Compare the underlined parts and identify the one that is different from the others in pronunciation. Mark your answer by blackening the corresponding letter on the Answer Sheet.

  1.A. club B. tomb C. comb D. climb

  2.A. food B. cool C. school D. flood

  3.A. town B. how C. down D. snow

  4.A. each B. peach C. break D. deal

  5.A. hear B. fear C. dear D. wear

  6.A. receive B. friend C. field D. piece

  7.A. question B. notion C. exception D. vocation

  8.A. exhaust B. exercise C. exam D. exact

  9.A. where B. what C. whose D. white

  10.A. switch B. hatch C. character D. match

  Ⅱ. Vocabulary and Structure (40 points)

  Directions:

  There are 40 incomplete sentences in this section. For each sentence there are four choices marked A, B, C and D. Choose one answer that best completes the sentence and blacken the corresponding letter on the Answer Sheet.

  11. Today is Jenny’s wedding day. She _______ to Thomas.

  A. just has got married B. has just married

  C. was just married D. has just got married

  12. Every officer and every soldier _______ obey the rules.

  A. had to B. have to C. has to D. must have to

  13. Rarely _______ so difficult a problem.

  A. she could have faced with B. could have she faced with

  C. she could have been faced with D. could she have been faced with

  14. ______ a dog on the road, the car stopped.

  A. Having seen B. On seeing C. The driver seeing D. Seeing

  15. I asked my teacher _______.

  A. what courses should I take B. should I take what courses

  C. I should take what courses D. what courses I should take

  16. Comrade Li promised to help us and he said he would come ______.

  A. right away B. all at once C. all of a sudden D. all right

  17. There aren’t many pandas ________ in the world today.

  A. alive B. living C. lively D. lived

  18. Such electron tubes ________ in a radio set are also found in a TV set.

  A. that we use B. as we use C. as we use them D. that we use them

  19. It _______ to me that he was jealous.

  A. happened B. took C. occurred D. felt

  20. One of the requirements for a fire is that the material ______ to its burning temperature.

  A. were heated B. must be heated C. is heated D. be heated

  21. Please ______ me at the station on time.

  A. meeting B. to meet C. meet D. met

  22. _______ “hello”, he reached out his hand.

  A. Said B. Saying C. To say D. Say

  23. People are more _______ to spend money on goods with an attractive look than those without.

  A. attracted B. tempted C. persuaded D. tended

  24. It was ______ he saw the doctor coming out of the emergeney room with an expression as grave as a judge _______ he realized the seriousness of his wife’s illness.

  A. not until…that B. after…when C. until…then D. before…that

  25. Please telephone me half an hour _______.

  A. in charge B. in advance C. in time D. in front

  26. Both Mary and Ellen, as well as Jan, _______ studying Chinese History.

  A. are B. is C. are being D. is being

  27. I’d like to _______ him to you for the job. He is a very clever and industrious boy.

  A. refer B. suggest C. recommend D. propose

  28. It ______ that 200 people died and over 5,000 lost their shelters after the flood.

  A. reported B. reports C. has been reported D. has reported

  29. He was asked to speak louder ______ all the other students in the classroom could hear him.

  A. as B. so as to C. so that D. so as

  30. His report on the space exploration was really ________.

  A. exciting B. excited C. excitement D. excitedly

  31. Your chair needs _______.

  A. to repair B. repairing C. to repairing D. being repair

  32. I hate to see papers _______ in pencil.

  A. writing B. to write C. written D. write

  33. The job made her dependent _______ her husband.

  A. on B. from C. of D. to

  34. This is the second time she ______ improvement on that equipment.

  A. had made B. made C. is making D. has made

  35. He spoke so quickly that I did not ______ what he said.

  A. catch B. accept C. take D. listen

  36. _______determines a good meal varies from country to country.

  A. What B. That C. It D. Which

  37. As the journey was a long one, he took a friend with him for ________.

  A. pleasure B. entertainment C. company D. defence

  38. I suggest _______ for an outgoing this Sunday.

  A. us going B. we are going C. to go D. our going

  39. We’ve ______ sugar. Ask him to lend us some.

  A. run away with B. run down C. run off D. run out of

  40. It was in 1930 _______ he became a university student.

  A. when B. that C. which D. and

  41. I am very _______ to you for your help.

  A. grateful B. agreeable C. pleased D. thanks

  42. You _______ go now. It’s very late.

  A. had rather B. prefer to C. had better D. would rather

  43. If I were you, I would take it easy, _______ is no need to be nervous.

  A. it B. this C. there D. which

  44. Why not _______ me earlier?

  A. to tell B. tell C. telling D. told

  45. Joe’s handwriting is ________ Mary’s.

  A. more better B. as well as C. much better than D. more better than

  46. The experiment _______ the discovery of a cure for cancer.

  A. happened to B. led up C. resulted in D. set up

  47. To produce one pound of honey, a colony of bees must fly a distance _______ to twice around the world.

  A. similar B. equal C. compared D. corresponding

  48. I did not mean ____ anything, but those apples looked so good I couldn’t resist ___one.

  A. to eat…trying B. to eat…to trying C. eating…to try D. eating…to trying

  49. I had hardly sat down _______ he stepped in.

  A. when B. that C. until D. after

  50. In his time he enjoyed a reputation _______.

  A. as great as Mozart, if not greater than B. as great as, if not greater than, Mozart

  C. as great, if not greater, as Mozart D. greater, if not as great as Mozart

  参考答案

  Ⅰ. Phonetics

  1.A 2.D 3.D 4.C 5.D 6.B 7.A

  8.B 9.C 10.C

  Ⅱ. Vocabulary and Structure

  11.D 12.C 13.D 14.C 15.D 16.A 17.A

  18.B 19.C 20.D 21.C 22.B 23.B 24.A

  25.B 26.A 27.C 28.C 29.C 30.A 31.B

  32.C 33.A 34.D 35.A 36.A 37.C 38.D

  39.D 40.B 41.A 42.C 43.C 44.B 45.C

  46.C 47.B 48.A 49.A 50.B

湖南省成人高考报名方式:


①.直接来办公室咨询、报名。报名时带好第二代身份证原件、蓝底二寸电子版相片。(专升本应提供大专毕业证复印件)
②.学生选择网上或电话微信报名(18007360081),再在指定时间内来校报到入学。
③.业余学生准备好个人资料和注册报考费,直接过来办公室现场报名。
④.电话咨询:18007360081 彭老师
⑤.Q Q咨询:QQ号:324249414         湖南成考咨询
⑥.在线报名入口:》》 》点击进入 湖南成人高考网上报名系统

注:详细内容及信息以湖南省教育招生考试院为准
本文关键词:
本文地址:/xxzl/sttk/gsz/2020-06-05/286.html
湖南成人高考网温馨提示
【考试时间:10月23、24日】
湖南成人高考报名系统
距2021全国成人高考:仅剩 00

【请广大考生提前备考】

湖南成人高考招生院校列表

湖南农业大学

  湖南农业大学是国家“2011”协同创新中心牵头建设

湘潭大学

   湘潭大学创办于1958年,是党和国家及人民军队的主

湖南工商大学

  湖南工商大学(原湖南商学院)坐落在历史文化名城长沙

湖南师范大学

  湖南师范大学创建于1938年,位于历史文化名城长沙,是

湖南城市学院

   湖南城市学院是一所由湖南省人民政府主办的全日

湖南农业大学湘潭大学湖南工商大学湖南师范大学湖南城市学院长沙理工大学湖南中医药大学长沙医学院湖南文理学院中南林业科技大学湖南工业大学南华大学湖南涉外经济学院湖南城建职业技术学院湖南大学湖南医药学院长沙师范学院益阳教育学院湖南科技大学湖南幼儿师范高等专科学校湖南应用技术学院湖南生物机电职业技术学院益阳职业技术学院潇湘职业学院长沙学院益阳医学高等专科学校
长钢教育网 | 关于我们免责声明隐私条款联系我们网站地图